Musea en andere informatieve instellingen hebben vaak een schat aan informatie en prachtige verhalen om te vertellen.

 

Maar wie is je doelgroep en hoe vertel je het verhaal op een leuke leerzame wijze? Projectburo Scheffers komt met creatieve laagdrempelige oplossingen.

 

Hoe zorg je dat de teams van vrijwilligers en medewerkers optimaal samenwerken? Projectburo Scheffers helpt aan te kijken wat er fout gaat en dit bespreekbaar te maken. Dan ontstaat er ruimte voor verbetering.

Waarmee kan ik u helpen?

Tentoonstellingen 

Vaste partner in cirme is Jaap Bardet van BardetOntwerp. Samen hebben we al vele inrichtingen en tentoonstellingen gedaan. Ik ben meer van de communicatie, de boodschap en het doel. Jaap van het ruimtelijk ontwerp, de rare twisten, het grote gebaar, ik dan weer van de invulling. Hele fijne samenwerking. 

Wat wil je? Waarom wil je dat? Voor wie is het?

En waarom denk je dat zij hetzelfde willen?

Dus: eerst naar de kern en dan de doelgroep hier aan koppelen. Deze openstellen voor het verhaal. 

 

Projectenbasis, freelance en interim

Elk project vraagt om een eigen aanpak. Projectburo Scheffers kan op projectbasis, freelancebasis of als interimbasis samenwerken. Graag maak ik vrijblijvend kennis om te kijken wat uw wensen zijn en wat de beste aanpak daarbij is.

Project- en interim management

Culturele en creatieve projecten begeleiden vergt durf om flexibel alsook doortastend te zijn om deadlines te halen. Ik keer altijd weer terug naar de eerste vraag: waarom doen we dit ook weer? En als we de methode, het proces of zelfs het eindproduct veranderen, komen we dan verder van ons doel te staan, of juist dichterbij. 

Werken met professionals en, of vrijwiligers. Ik ben geen conservator, meer een regelaar en een luisteraar. Kennis ligt bij meer dan één persoon, ik luister, kijk om mij heen en leer wat nodig is, dat voeg ik dan toe. 

 
Coaching 

Ik ben altijd al iemand van de zelfreflectie geweest en het uitspreken en bevragen van mijn gevoelens. Het duurde even voor ik mijn plek gevonden had. En ik ben blij dat ik er nog steeds naar mag zoeken. Juist dat zoeken, mijzelf ontwikkelen in het werk dat ik doe of in mijn persoonlijke leven vind ik geweldig. Steeds meer kom ik dichter bij mezelf.

Ik heb trainingen gevolgd, workshops gedaan en vervolgens een opleiding en nu ben ik geaccrediteerd coach.

Gewoon, omdat ik het anderen zo gun zichzelf te zijn. Hierbij helpen vanuit mijn creativiteit en volledige aanwezigheid is een voorrecht.

 
Illustraties

Een aantal jaar geleden maakte ik een tentoonstelling voor families en merkte dat er iets ontbrak: gewoon een leuke laagdrempelige vrolijke doe-activiteit voor al die kleine broertjes en zusjes die meekwamen. Als moeder van drie weet ik als geen ander hoe vervelend het is als je rondloopt en de kinderen, of één van de kinderen er niks aan vindt.

Ik ben gaan tekenen en Jaap, Bardet Ontwerp, was mijn commentator. Nu hebben we een hele kinderlijn neergezet en gebruik ik mijn beeldtaal ook bij het ontwikkelen van coachingsmateriaal

 

Actief leren zet je in beweging