Het eindresultaat telt, maar het proces er naartoe is ontzettend belangrijk. Een project slaagt m.b.v. vele mensen, sommigen zijn meer zichtbaar dan anderen. Iedereen heeft een plek en een rol die gezien mag worden.

Ook in het coachingswerk gaat het om het proces. Aanwezig zijn voor de ander en dan kijken wat die ander nodig heeft, wat er ontstaat, uitproberen en aankijken. In het nu zijn keer op keer.

De maquette van Ad

De maquette van Ad

Jaap Bardet, van Bardet ontwerp heeft een mooie schets gemaakt voor de tentoonstelling. Ad, vrijwilliger en iemand met veel bouwervaring maakt er een maquette van. Zo wordt het voor iedereen een helder verhaal.

Marjolein en het mannenhemd

Marjolein en het mannenhemd

Marjolein, vrijwilligster en coordinator textiel, houdt hier een mannenhemd vast. We gaan deze in de tentoonstelling 4000 jaar Hoeksche Waard tentoonstellen.

Museum Hoeksche Waard

Museum Hoeksche Waard

Museum Hoeksche Waard bestaat in 2018 vijftig jaar. Dat verdient een feestje, maar zeker ook een mooie tentoonstelling, publicatie en publiekstrekkende activiteiten met een goede communicatie en promotie. Vandaag het kostbaarheden depot in met conservator Marjolein en Wilma. Top vrijwilligers!

Paleis Het Loo: De banners

Paleis Het Loo: De banners

Vandaag opbouwen in de stallen. Deze zomer gaat de familietentoonstelling Paleisreis open. De mannen van het Loo rollen de banners uit met de illustraties van de vier koninklijke paleismedewerkers. Altijd tof om te zien hoe mijn tekeningen ineens groot tevoorschijn komen.

Filmdag Zuid – Holland

Filmdag Zuid – Holland

We zijn aan het filmen voor het Drie Waarden project. De film vertelt over de verschillen en overeenkomsten tussen drie waarden in Zuid – Holland: de Krimpenerwaard, de Hoeksche Waard en de Alblasserwaard. Lokale professionals vertellen de geschiedenis.

Paleis Het Loo: Even uitproberen

Paleis Het Loo: Even uitproberen

Karlien Dijkstra probeert de kleur- en knipplaat uit. Niets leukers dan gewoon even onbezorgd kleuren, knippen en plakken. root tevoorschijn komen.

Werkplaats Systemische Intelligentie

Werkplaats Systemische Intelligentie

Alles begint natuurlijk met een schets. Werk ik het verder uit, of zegt de schets al genoeg? Voor Paleis Het Loo hebben we een herkenbare tekenlijn ontwikkeld. Voor andere projecten, mag het ‘opkomen’. Zie hier de illustratie die ik heb gemaakt n.a.v. mijn deelnames aan de Werkplaats Systemische intelligentie in organisaties bij Ruimte voor Helden.

Workshop fotografie

Workshop fotografie

De vrijwilligers van Museum De Koperen Knop, Streekmuseum Krimpenerwaard en Museum Hoeksche Waard krijgen een cursus van fotograaf / filmer Mels van Zutphen. De workshop blijkt handig i.v.m. het onderling overleg en het ontsluiten van de collectie op interactieve zuilen in alle drie de musea. Projectburo Scheffers begeleid dit project en deze cursus helpt de fotografen de fotografie te standaardiseren.

Expeditie Vreewijk

Expeditie Vreewijk

Met de buurtkinderen testen we de door Projectburo Scheffers gemaakte wijkwandelingen uit. Een onderzoekstas gevuld met vergrootglas, schep, bomenmeter, bomenherkenner een teken- invulblad en plattegrond. De natuur is dichterbij dan je denkt!

Samenwerking

Samenwerking

Ondertekening van het contract voor het Drie Waarden project. De samenwerking tussen Museum Hoeksche Waard, Streekmuseum Krimpenerwaard en Museum De Koperen Knop.